Om FSD

Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark, FSD, er en selvstændig brancheforening for maskinmestre ansat i det danske sundhedsvæsen og har, i et tæt samarbejde med Maskinmestrenes Forening, ansvaret for brancherådet for sygehusmaskinmestre.

FSD blev dannet i 1949 med det formål at støtte og forbedre den tekniske udvikling i det danske sygehus- og sundhedsvæsen. Det blev starten på en bedre organisering og uddannelse af sygehusmaskinmestre, som i dag betyder, at de høster stor anerkendelse for deres arbejde og faglighed.

Medlemmer af FSD er maskinmestre, projektledere, tekniske chefer eller driftschefer på hospitaler i Danmark, Færøerne og Grønland og i det øvrige sundhedsvæsen.

FSD har til formål at dygtiggøre medlemmerne ved at dele nyeste viden inden for drift og vedligehold af bygninger, installationer og medicinsk udstyr på hospitalsområdet til gavn for det samlede sygehus- og sundhedsvæsen i Danmark. Det gør vi på hjemmesiden, på møder og temadage, på kurser og gennem internationalt arbejde.

Vi samarbejder med andre organisationer, der arbejder ud fra samme formål om vidensdeling inden for sygehus- og sundhedsvæsenet. Eksempelvis arrangerer vi temadage med Forum for Sygehus Teknik og Arkitektur (FSTA). og Foreningen af sygeplejersker ansat ved sterilcentraler i Danmark (FSSD)

Maskinmestrenes Forening og FSD forhandler i fællesskab løn og ansættelsesforhold for maskinmestre på landets hospitaler med Danske Regione